Παρίσταναν τους… εφοπλιστές

Παρίσταναν τους… εφοπλιστές

Μία 53χρονη ημεδαπή συνελήφθη, και άλλα 4 άτομα αναζητούνται, για σύσταση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε πολίτες με διάφορα προσχήματα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, σε βάρος της 53χρονης και των υπόλοιπων τεσσάρων μελών της σπείρας, ηλικίας 27, 48, 55 και 78 ετών, που αναζητούνται, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τ.Α. Πεύκης, τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν άτομα με οικονομική άνεση, τα οποία γνώριζαν σε ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους και παρίσταναν ψευδώς ότι είναι συγγενικά πρόσωπα προέδρου τραπεζικού ομίλου, δικηγόροι, γιατροί, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ή δικαστικοί επιμελητές.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι μπορούσαν να μεσολαβήσουν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος, τους έπειθαν να καταβάλλουν τα χρήματα με εντολή πληρωμής σε τράπεζες, τα οποία και εισέπρατταν.

Για να στηρίξουν την εικόνα των ατόμων με οικονομική επιφάνεια που παρουσίαζαν στα θύματά τους, τα μέλη της σπείρας είχαν υιοθετήσει ανάλογο τρόπο ζωής.

Όπως εξακριβώθηκε, με την ίδια μεθοδολογία, τα μέλη της σπείρας είχαν εξαπατήσει το τελευταίο έτος τουλάχιστον 23 άτομα αποσπώντας συνολικά 195.760 ευρώ.

Σε βάρος της 53χρονης συλληφθείσας εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα και δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και οκτώ μηνών για απάτες.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ