Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο Αλέξης Κούγιας έχει κληθεί αύριο στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να δώσει εξηγήσεις, για την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, γύρω από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στη δίκη Λιγνάδη.

Η σημερινή ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τη δίκη Λιγνάδη έχει τίτλο “Ποια είναι η αλήθεια για τα δήθεν ανήλικα παιδιά που δήθεν βίασε ο Δημήτρης Λιγνάδης και ποια είναι η αλήθεια για τους μάρτυρες που τους υποστήριξαν”. Ακολουθεί ο υπότιτλος “Αυτοί είναι οι δήθεν βιασθέντες και μάρτυρες στην υπόθεση Λιγνάδη”.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από προσωπικές φωτογραφίες  που ταυτοποιούν τρεις καταγγέλλοντες  τον Δημήτρη ¨Λιγνάδη και έναν μάρτυρα κατηγορίας και πρόκειται στην ουσία για μία προσπάθεια διαπόμπευσης των συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι είχαν κεντρικό ρόλο στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό για δύο βιασμούς, αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Το ανασταλτικό στην ποινή

αποτέλεσμα της έφεσης έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που σημειώνονται ανά την χώρα, καθώς και πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ