Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τους καθηγητές του ΑΠΘ που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις

Προκαταρκτική ποινική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αξιόποινες πράξεις από την άρνηση καθηγητών του ΑΠΘ να κάνουν διαδικτυακές εξετάσεις.

Η παρέμβαση αποφασίστηκε μετά την άρνηση των καθηγητών του ΑΠΘ να προχωρήσουν σε ψηφιακές εξετάσεις για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, καθώς αρκετές είναι οι σχολές που τελούν υπό κατάληψη ως αντίδραση στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η εισαγγελία ερευνά αν τελούνται αδικήματα από την άρνηση των καθηγητών να συμμορφωθούν με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που προκρίνει τις εξ αποστάσεως εξετάσεις για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση, στάθηκε η απόφαση των Καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, σύμφωνα με την οποία δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το Πανεπιστήμιο Πατρών με την Σύγκλητο να αποφασίζει την Παρασκευή σε έκτακτη συνεδρίαση ότι οι εξ αποστάσεως εξετάσεις θα γίνουν μόνο στα τμήματα που επηρεάζονται από τις καταλήψεις και για συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώ η γενική στάση είναι να μην πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ηλία Κολοβού και Δημήτρη Μποσνάκη, μετά την ανακοίνωση της Συγκλήτου για διαδικτυακή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ