Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση τζαμαρίας σε σχολείο

Ποινικές ευθύνες αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το περιστατικό που είδε το «φως» της δημοσιότητας με την πτώση τζαμαρίας -που αποκολλήθηκε από κούφωμα- μέσα σε σχολική αίθουσα, όπου υπήρχαν μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, την οποία ανέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Ανάληψης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. Ειδικότερα, το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελέας ζήτησε να ληφθούν ένορκες καταθέσεις από τον διευθυντή του σχολείου, τη δασκάλα που βρισκόταν τη στιγμή του συμβάντος στην αίθουσα, κι όποιον άλλον κριθεί σκόπιμο, ενώ ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης, θα ληφθεί από τον υπεύθυνο συντήρησης του κτιρίου.

Το συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, αλλά έγινε γνωστό μόλις χθες. Το κτίριο όπου στεγάζεται το 12ο Δημοτικό Σχολείο, μετά το παραπάνω συμβάν, κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης.

Κάνουν μάθημα στο προαύλιο- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ