Στην Εισαγγελία οι φάκελοι για τις ιστοσελίδες αρνητών – Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσαν οι  ιστοσελίδες και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στρέφονται κατά των εμβολίων και που αμφισβητούν την πανδημία του κορονοϊού.

Της Άννας Κανδύλη 

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου λαμβάνοντας τους πρώτους φακέλους από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μία σειρά από  αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης,  διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προβλέπεται ακόμη και αυτόφωρο

Προκειμένου να διεκπαιραιωθεί τάχιστα η υπόθεση,  ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν και στην περίπτωση που διαπιστώνονται κατά την πορεία της έρευνας ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων θα ακολουθείται ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google