Παραβάτες από κούνια

Αυξάνονται τα κρούσματα εγκληματικότητας των ανηλίκων. Η καταγραφή περιστατικών με ανήλικους παραβάτες αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για τις αστυνομικές αρχές της Βορείου Ελλάδος. Ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές, αρπαγές πορτοφολιών αποτελούν τις κύριες μορφές της παραβατικότητας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών ανακοίνωσε την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 63χρονου, που διεπράχθη τον περασμένο Δεκέμβριο στη Νιγρίτα Σερρών. Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν ως δύο από τους τέσσερις δράστες, δύο ημεδαποί ηλικίας, 16 και 17 ετών. Όπως προέκυψε, οι δράστες, παραβιάζοντας την κύρια είσοδο της μονοκατοικίας όπου διέμενε ο 63χρονος, εισήλθαν στο σπίτι του και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν 8.000 ευρώ. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία. Η έρευνα συνεχίζεται για την ανακάλυψη των υπόλοιπων δραστών.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν, χθες, σε αγροτική περιοχή της Θέρμης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 17 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν αγροτική αποθήκη. Έγιναν όμως αντιληπτοί από περαστικό και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Εξάλλου, στην περιοχή της ‘Ανω Πόλης στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, 15χρονος αλλοδαπός, διότι εισήλθε μαζί με συνεργό του σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρολογικού υλικού της περιοχής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν ηλεκτρολογική συσκευή. Και σ’ αυτήν την περίπτωση έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν αστυνομικοί και να συλληφθεί ο 15χρονος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ