Παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων «δείχνει» ο εισαγγελέας σε 7 κατηγορούμενους για τις μίζες

Της Άννας Κανδύλη

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» ο Εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης σε επτά, εκ των αρχικώς έντεκα, κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζες από την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, δεν πρέπει να παραπεμφθούν η σύζυγος και ο γιος του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, καθώς, όπως εκτίμησε, δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις.

Προτείνει επίσης ο κ. Στραγάλης να διατηρηθούν τα εντάλματα σύλληψης για τους Ολαφ Εσλερ, πρώην αντιπρόεδρο της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, και τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό. Και οι δυο δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών για να απολογηθούν.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι ο Αντώνης Κάντας, ο πρώην αντιπρόεδρος της KMW Δημήτρης Παπαχρήστος, ο δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς και ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2015 λόγω εμπλοκής του και σε άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών και υπόπτων συμβάσεων.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη η «γυναίκα-αράχνη» της Καβάλας

Πιάστηκαν στα χέρια οι συγγενείς σε δικαστήριο στην Κρήτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ