Παραλίγο τραγωδία στην Πιερία: Καγκελόπορτα έπεσε δίπλα σε μαθητές – Σε σοκ οι γονείς

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα το μεσημέρι της Δευτέρας 20/11 έξω από το Δημοτικό Σχολείο Περίστασης στην Πιερία όπου μια σιδερένια καγκελόπορτα κατέρρευσε. Γονείς και μαθητές, οι οποίοι ήταν σε απόσταση αναπνοής, έπαθαν σοκ.

«Ποιος είναι υπεύθυνος; Αν σκοτωνόταν κάποιο από τα παιδιά μας τι θα γινόταν; Δεν πρέπει να γίνονται έλεγχοι από την στιγμή που περνάνε παιδιά καθημερινά;», αναφέρει στην ιστοσελίδα Karfitsa μητέρα δύο παιδιών, η οποία βρισκόταν στις σκάλες της υπόγειας διάβασης την ώρα που η πόρτα έφυγε από τη θέση της και έπεσε στο έδαφος.

Περιγράφοντας καρέ καρέ τι συνέβη, η μητέρα που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της εξηγεί: «Εγώ και άλλες μαμάδες ήμασταν έξω από την υπόγεια διάβαση από τη μεριά του σχολείου. Όταν τελείωσε το μάθημα μπήκαν τα παιδιά μας για να περάσουν απέναντι. Την ώρα που είχαν βγει τα μισά έξω και τα άλλα ακόμα ανέβαιναν ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από σιδεριά να πέφτει και τρέξαμε έντρομοι όλοι οι γονείς των παιδιών. Φοβόμασταν για το τι θα αντικρύσουμε. Νομίζαμε πως καταπλάκωσε η οροφή τα παιδιά μας. Είδαμε την σιδερένια πόρτα της κεντρικής εισόδου να έχει κατρακυλήσει κάτω στην υπόγεια διάβαση. Μάλιστα τρία παιδάκια ήταν ακόμα κάτω και από θαύμα γλίτωσαν».

Όπως σημείωσε, την ώρα του περιστατικού βρίσκονταν στο σημείο περίπου 10 μαθητές και πέντε γονείς. «Εγώ ξέρω πως παραλίγο τα παιδιά μου και άλλα οκτώ παιδάκια τώρα ίσως να τα θρηνούσαμε. Για κλάσματα δευτερολέπτων γλιτώσανε από το κατρακύλισμα της πόρτας επάνω τους. Η πόρτα είναι ασήκωτη. Όλοι οι γονείς των παιδιών ακόμα είμαστε σε σοκ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παρθένα Μακρίδου απέδωσε το συμβάν σε βανδαλισμό από εξωσχολικούς και όχι σε φθορά. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Περίστασης, Γιώργος Χελιδονόπουλος είχε επίσης την ίδια θέση, εικάζοντας ότι ο βανδαλισμός έγινε μέσα στο σαββατοκύριακο, όταν η υπόγεια διάβαση δεν χρησιμοποιείται και δεν υπάρχει εποπτεία. Ωστόσο, η αυτόπτης μάρτυρας τονίζει πως οι ευθύνες παραμένουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ