Παπάγου: «Βάλε τα κοσμήματα σε χαρτοπετσέτα για να μην λιώσουν» – Καρέ καρέ η ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης

Θύμα δύο αδίστακτων κακοποιών, που εισέβαλαν στο σπίτι της για να την ληστέψουν, έπεσε μία ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή του Παπάγου. Σε βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, διακρίνονται καρέ καρέ οι κινήσεις των δύο Ρομά, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να μπουν στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας.

Με διάφορα τεχνάσματα, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να απασχολήσουν την ηλικιωμένη. Ενδεικτικά, την έβαλαν να ανάψει όλα τα μάτια της κουζίνας και να βράσει νερό, ενώ ο ένας δράστης άναψε και τον απορροφητήρα ώστε να μην ακούγεται ο συνεργός του, που έψαχνε μέσα στο σπίτι της γυναίκας.

Μάλιστα προσπάθησαν να την πείσουν να βάλει σε μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια σε αλουμινόχαρτο τα κοσμήματα που φοράει, με το πρόσχημα ότι δεν θα λιώσουν εάν υπάρξει διαρροή ρεύματος. Ο ένα από τους δύο, όπως φαίνεται στο βίντεο επιχείρησε να βοηθήσει την ηλικιωμένη να βγάλει τα κοσμήματα που φορούσε, ενώ ρωτούσε εάν έχει κι άλλα μέσα στο σπίτι, προκειμένου να μην λιώσουν κι αυτά.

Κάποια στιγμή, η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους και έβαλε τις φωνές. Τότε, οι δράστες δεν δίστασαν να χτυπήσουν την γυναίκα ώστε να διαφύγουν.

Αξιοποιώντας το συγκεκριμένο βίντεο και άλλα από την ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν από τους εμπλεκόμενους. Πρόκειται για έναν 23χρονο Ρομά, ο οποίος συνελήφθη στα Λιόσια. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν διάφορα κλοπιμαία.

Ο δεύτερος δράστης έχει, επίσης, ταυτοποιηθεί και αναζητήθηκε στην Χαλκίδα, όπου διαμένει. Πρόκειται για έναν 32χρονο Ρομά, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, μέχρι αυτή την στιγμή. Όπως μεταδόθηκε και οι δύο δράστες είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ