Παπαευαγγέλου: Δεν είπαμε ποτέ “βγάλτε τις μάσκες” – Τα ΜΜΕ το παρερμήνευσαν, όχι η κυβέρνηση

Στην ερώτηση αν η Επιτροπή είπε ποτέ “βγάλτε τις μάσκες” και στο αν η Κυβέρνηση το μετέφρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο απάντησε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που τέθηκε στην Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ήταν η εξής: «Δεν νομίζω ότι η Επιτροπή είπε ποτέ “Βγάλτε τις μάσκες”, γιατί η Κυβέρνηση το μετέφρασε έτσι την προηγούμενη εβδομάδα; Εξαιτίας του καύσωνα; Διότι κάποια στιγμή νιώσαμε ότι ειπώθηκε “πετάξτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους».

«Θα πω ότι η αίσθηση που έχουμε εμείς ως Επιτροπή είναι ότι παρερμηνεύτηκε όχι από την Κυβέρνηση, αλλά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και σας λέω την προσωπική μου άποψη και τι έχουμε συζητήσει στην Επιτροπή. Εμείς, μάλιστα, σαφέστατα και με μεγάλη έμφαση είπαμε ότι δεν σταματάμε να φοράμε τη μάσκα», ανέφερε αρχικά η κα. Παπαευαγγέλου. «Συνεχίζουμε, τηρούμε το μέτρο της μάσκας. Απλώς πρέπει να χρησιμοποιούμε και την κοινή λογική», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Όπως λέγαμε και τον χειμώνα ότι όταν κάνεις τζόκινγκ ή περπατάς με γρήγορο ρυθμό, δεν χρειάζεται να τη φοράς, αλλά πάντα πρέπει να την έχεις μαζί σου, διότι εκεί που περπατάς, μπορεί να δεις γνωστούς και να αρχίσεις να μιλάς. Εκεί θα τη βάλεις. Είναι κοινή λογική».

«Δεν ξέρω πώς παρερμηνεύτηκε. Πάντως, η Επιτροπή είπε σαφέστατα “κρατάμε τις μάσκες” και “επιλέγουμε το πότε δεν θα την φοράμε”. Κοινή λογική και τίποτα παραπάνω», κατέληξε η κα. Παπαευαγγέλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ