Παπαευαγγέλου: Σημαντική έξαρση της πανδημίας, μεγάλη η διασπορά – Καθοριστικός ο εμβολιασμός των άνω των 60 ετών

Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας περιέγραψε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε μέσα στο 4ο κύμα και κάνοντας λόγο για σημαντική έξαρση και μεγάλη διασπορά σε όλη την επικράτεια.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τα 47.000 και καταγράφεται αύξηση 50% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Ωστόσο, σημείωσε ότι γίνονται πολλά τεστ το τελευταίο διάστημα, καθώς ελέγχεται περίπου το 2% του πληθυσμού της χώρας.

Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας είναι μεγάλη, υπογράμμισε η Βάνα Παπαευαγγέλου και ανέφερε ενδεικτικά ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 97%, προειδοποιώντας πως το ΕΣΥ θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε ότι το πιο κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας είναι η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων, άνω των 60 ετών. Ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας και την πίεση του ΕΣΥ, υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων θα βοηθήσει ώστε να δούμε μείωση των κρουσμάτων στο άμεσο μέλλον, επανέλαβε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ