Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8: Η Γαλλία πρέπει να δώσει κάποια ωφελήματα στην Ελλάδα για αυτή τη συμφωνία

 Ο πρώην υπουργός Άμυνας, δικηγόρος και δημοσιογράφος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολίασε τη συμφωνία με τη Γαλλία σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8.
“Εδώ και πολύ καιρό βγήκα μπροστά, αντιμετωπίζοντας τη δυσπιστία και την αμηχανία και ορισμένων μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και συναδέλφων στα ΜΜΕ για την επιμονή μου ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια στρατηγική συμμαχία με την ρήτρα της αμυντικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας για να καλύψουμε το κενό, που αφήνει η απόσυρση από την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου των ΗΠΑ, οι οποίες μετατοπίζουν το ειδικό βάρος του ενδιαφέροντός τους στον Ινδο-Ειρηνικό” περιέγραψε.
“Η συμφωνία είναι σημαντική, τόσο για την αμυντική συνδρομή όσο για τις φρεγάτες Belharra και για την αγορά περισσοτέρων αεροσκαφών. Οι δικοί μου αστερίσκοι δεν υποδηλώνουν ότι δεν είμαι ικανοποιημένος με τη συμφωνία. Θέλω να συγχαρώ όσους δούλεψαν για να την επιτύχουν και βεβαίως τον Πρωθυπουργό” είπε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
“Πρέπει η Γαλλία, για την μεγάλη αυτή παραγγελία, να δώσει στην Ελλάδα κάποια ωφελήματα που θα δώσουν θέσεις εργασίας σε ελληνικά χέρια και θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία” πρόσθεσε.
“Είναι αγορές που πρέπει να γίνουν, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Και τα δύο απειλούνται από την Τουρκία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από την άλλη, μιλάμε για ένα πακέτο που μπορεί να προσεγγίσει τα 10 δισ., το οποίο θα πληρώσει ο ελληνικός λαός με τον ιδρώτα και το αίμα του” υπογράμμισε.
“Λέγονται, γράφονται διάφορα… Κάθε Έλληνας και ένα κόμμα” σχολίασε σχετικά με όσα ακούγονται για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ