Πάνω από ένας τόνος ακατάλληλα όστρακα θα…κατέληγαν στο πιάτο μας – ΦΩΤΟ

Χίλια εκατό εβδομήντα πέντε κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 54χρονος Έλληνας, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο δράστης επί της παλαιάς εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, να μεταφέρει εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματός του, τα παραπάνω όστρακα σε 79 σάκους.

Ο δράστης, ο οποίος επιπλέον στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης της αρμόδιας Αρχής, οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε 1.094 όστρακα του είδους “Ruditapes decussatus” (αχιβάδα), εκ των οποίων 782 κιλά κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ. και 81 κιλά όστρακα του είδους “Venus verrucosa” (κυδώνι), εκ των οποίων 20 κιλά κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,0 εκ.

Το σύνολο των ως άνω οστράκων, κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επιπροσθέτως, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, ενώ η αλίευση τους απαγορεύεται στην εν λόγω περιοχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ