Πανευρωπαϊκές έρευνες για να εντοπιστεί η Άρτεμις – Η μαρτυρία που έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση

Μετά τις τελευταίες μαρτυρίες, οι σουηδικές Αρχές στέλνουν εντάλματα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. για την αναζήτηση της Αρτέμιδος που εξαφανίστηκε στην Αττική τον Οκτώβριο του 2020.

ΚΥΣΕΑ: Παράταση στη θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου – Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Με αγωνία παρακολουθεί η οικογένεια της νεαρής κοπέλας που εξαφανίστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 στο Κορωπί την εξέλιξη της επιχείρησης, που πλέον διεξάγεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την εξιχνίαση της υπόθεσης. «Το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου που είχε αναγνωριστεί η Αρτεμις έχει κατασχεθεί από τις σουηδικές αστυνομικές Αρχές και εξετάζεται εξονυχιστικά. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουμε λάβει επίσημες απαντήσεις, ωστόσο γνωρίζουμε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένουμε το προσεχές διάστημα να έχουμε αναλυτική ενημέρωση», δηλώνει στη Realnews ο δικηγόρος της οικογένειας, Αναστάσιος Ντούγκας.

Πένθος στο Μεσολόγγι: Δρομέας ξεψύχησε στο γήπεδο την ώρα της προπόνησης

Από την πλευρά της, η οικογένεια προχωρά μέσω του συνηγόρου της σε όλες τις δυνατές νομικές ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου οι έρευνες να διεξαχθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός της Σουηδίας.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας Μαρίας

«Καταθέσαμε στην Εισαγγελία αίτημα να εκδοθεί ένταλμα το οποίο θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την υπόθεση. Καταθέσαμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και ζητάμε να εκδοθεί ένταλμα έτσι ώστε να ειδοποιηθούν οι Αρχές όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα και το θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία των ερευνών», αναφέρει ο δικηγόρος Αν. Ντούγκας.

Ηταν Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, περίπου στις δυόμισι το μεσημέρι, όταν η Αρτεμις Βασίλη εξαφανίστηκε. Η νεαρή κοπέλα, που εάν ζει σήμερα είναι 22 ετών, έφυγε από το σπίτι της στο Κορωπί με προορισμό κατάστημα παιχνιδιών στην Παιανία για να κάνει αίτηση για δουλειά, κάτι που δεν έγινε, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Η μαρτυρία για την Αρτέμιδα

Δύο χρόνια μετά, η οικογένειά της συνεχίζει να την αναζητά και να ελπίζει ότι θα τη βρει ζωντανή. Τον περασμένο μήνα, μία σημαντική μαρτυρία έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση και έστρεψε τις έρευνες των Αρχών στη Σουηδία. Μια μάρτυρας με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία για χρόνια ζούσε στη χώρα μας, υποστηρίζει ότι στα μέσα Δεκεμβρίου συνάντησε τη νεαρή κοπέλα σε εμπορικό κέντρο στο Γκέτεμποργκ και της μίλησε.

«Φορούσε σκούφο και είχε αλλάξει το μαλλί της. Οταν τη ρώτησα αν είναι η Αρτεμις, η άλλη κοπέλα που ήταν μαζί την τράβηξε και της είπε στα αλβανικά να φύγουν. Πήγα στο αυτοκίνητο να πάρω το κινητό για να τη βγάλω αμέσως φωτογραφία, αλλά μπήκαν κι εκείνοι στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Κατάφερα να συγκρατήσω μόνο τα τρία τελευταία νούμερα του σουηδικού αριθμού», σημείωσε η μάρτυρας και αναρωτήθηκε: «Να μοιάζει τόσο πολύ με την Αρτέμιδα; Αφού την είδα τόσο κοντά…».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο κ. Ντούγκας και ο αδελφό της Αρτέμιδος, Αρης, ταξίδεψαν στη Σουηδία για να συναντήσουν τη μάρτυρα και να ζητήσουν τη βοήθεια των αστυνομικών και προξενικών Αρχών για την διεξαγωγή των ερευνών.

Ελπίδες

Για την πορεία των ερευνών της σουηδικής αστυνομίας και για τα αποτελέσματα από το οπτικοακουστικό υλικό των καμερών του εμπορικού κέντρου στο Γκέτεμποργκ μιλά στη «R», ο πατέρας της Αρτέμιδος. «Με ανυπομονησία αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση του αστυνομικού τμήματος του Γκέτεμποργκ από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου για να διαπιστώσουμε αν πράγματι η κοπέλα που αναγνωρίστηκε από την μάρτυρα ήταν η Αρτεμίς μας. Θέλουμε επιτέλους να ακούσουμε κάποια ευχάριστη είδηση και να ξαναβρούμε την ελπίδα μας», λέει στην «R», ο Γιάννης Βασίλη και προσθέτει: «Το θετικό είναι πως από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη μαρτυρία από το Γκέτεμποργκ αξιολογήθηκε ως αρκετά αξιόπιστη. Δεν έχουμε πάψει στιγμή να πιστεύουμε ότι η Αρτεμις είναι ζωντανή και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Θα συνεχίσουμε μέχρι να σφίξουμε το παιδί στην αγκαλιά μας».

Πηγή: Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ