Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Οκτώ συλλήψεις κατά την αστυνομική έφοδο – Τα ευρήματα και η δικογραφία

Στη σύλληψη συνολικά οκτώ ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σε 27 χώρους, που σύμφωνα με την αστυνομία, τελούσαν υπό κατάληψη, στην Α΄ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα, συνελήφθησαν έξι άτομα, πέντε Έλληνες άνδρες και μία αλλοδαπή, “που είχαν καταλάβει και διέμεναν παράτυπα στους παραπάνω χώρους”. Από τους έξι συλληφθέντες, οι πέντε δεν έχουν την ιδιότητα του φοιτητή, σύμφωνα με την αστυνομία, και όλοι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων κ.α.), αντιασφυξιογόνος μάσκα, πέντε ξύλινα καδρόνια, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα Έλληνα. Τα κατασχεμένα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελέα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα τύπου «full face». Παράλληλα σε άλλο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης. Κανείς από τους δυο συλληφθέντες δεν είναι φοιτητής, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε βάρος των συνολικά οκτώ συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα ευρήματα και ΒΙΝΤΕΟ από την αστυνομική επιχείρηση:

Δείτε τα όσα μετέδωσε νωρίτερα το Mega

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ