Πανεπιστήμιο Πατρών: Κόντρα του πρύτανη με φοιτητές – Η ανάρτηση για το “σκυλί” και η οργισμένη απάντηση

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών μεταξύ του πρύτανη και μερίδας φοιτητών. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος με την οποία διαμηνύει σε όσους  δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση (πλήρως εμβολιασμένοι – έχουν κάνει μία (1) δόση εμβολίου – ανεμβολίαστοι – έχουν νοσήσει – υπόχρεοι rapid test ή pcr test –  κλπ.)  να μην προσέλθουν καθόλου στο Πανεπιστήμιο για να μην αναστατώνουν τη λειτουργία του.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση μερίδας φοιτητών (ΕΑΑΚ)  που αποκάλεσαν τον πρύτανη, Χρήστο Μπούρα, “πιστό σκυλί” της κυβέρνησης  που θα εφαρμόσει κάθε πτυχή του νόμου βάζοντας ακόμη και κάμερες στο ίδρυμα», ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία.

Με ανάρτησή του στα social media ο κ. Μπούρας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη φρασεολογία που χρησιμοποίησαν οι φοιτητές.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Facebook:

“Λυπάμαι ειλικρινά για τα ψεύδη, τη φρασεολογία και για τα επιχειρήματα από νέους ανθρώπους και ειδικά τους φοιτητές μας!!! Δεν τιμά κανέναν να αποκαλείται ο εκλεγμένος Πρύτανης “σκυλί”. Η φράση αυτή είναι απαράδεκτη για όλους μας! Η Σύγκλητος όπως πάντα θα δεχθεί εκπροσώπους των φοιτητών να εκφράσουν τις θέσεις τους. Επίσης το γραφείο του Πρύτανη είναι πάντα ανοιχτό να δεχθεί και να συζητήσει με τους φοιτητές μας, όπως έχει κάνει στο παρελθόν. Θερμά παρακαλώ προσωπικά τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, να φοράνε μάσκα και να έλθουν στο Πανεπιστήμιο. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν το Πανεπιστήμιο να γίνει χώρος άγονων αντιπαραθέσεων και διχασμού. Να παραμείνει χώρος διακίνησης των ιδεών, της Αμφισβήτησης, της Γνώσης και της Παιδείας!!”

Mε νέα του ανάρτηση ο κ. Μπούρας αφιέρωσε το θρυλικό τραγούδι των Pink Floyd (the wall) και έγραψε σχετικά:

Η ημέρα ήταν γεμάτη εντάσεις αλλά θα κλείσει με rock. Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας. Δείτε πέρα από το τοίχο και τις γραμμές. Στους Ορίζοντες!!!
Αλλά όπως είπαμε. Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, φοράμε μάσκα και ανοίγουμε το Πανεπιστήμιο”.

Εξάλλου όπως αναφέρει το  foititikanea.gr η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε την τροποποίηση της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Πιο αναλυτικά από την αρχική ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων που ήταν η 4η Οκτωβρίου 2021 ως νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ορίστηκε η 11η Οκτωβρίου 2021.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ