Πανεπιστήμιο Πατρών: «Όχι» στις διαδικτυακές εξετάσεις – Το αυτοδιοίκητο επικαλείται η Σύγκλητος

Το αυτοδιοίκητο επικαλείται η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών για την απόφαση που έλαβε να μην πραγματοποιήσει διαδικτυακή εξεταστική.

Όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του ANT1, η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται σε αντίθεση με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας στην οποία γίνεται αναφορά για υποχρέωση των Συγκλήτων να προβούν σε όλα τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέσα προκειμένου να διενεργηθεί απρόσκοπτα η εξεταστική περίοδος των φοιτητών.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Πατρών αναφέρει:  

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου στις 31/01/2024, υλοποιεί τον Εσωτερικό του Κανονισμό, ο οποίος προβλέπει δυνητικά ειδικές μέριμνες για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών.

Οι έκτακτες αυτές συνθήκες διαπιστώνονται σε 10 από τα 31 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα 02/02/2024.

Στο πλαίσιο αυτό, με μέριμνα των Κοσμητειών, τα Τμήματα δύνανται να υλοποιήσουν τις σχετικές διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε Τμήματος και διασφαλίζοντας το αδιάβλητο των εξετάσεων».

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από την άλλη, αποφάσισε σήμερα να εφαρμόσει την διαδικτυακή εξεταστική σε όποια σχολή δεν είναι εφικτή η δια ζώσης εξέταση.

Πλέον, 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα θα προχωρήσουν στην εξ’ αποστάσεως διενέργεια της εξεταστικής ενώ περίπου 150 σχολές σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ