Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Τηρήστε τις υποσχέσεις

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος : Τηρήστε τις υποσχέσεις

 

Την τήρηση των υποσχέσεων για άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που εντάχθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), «προτού αντιμετωπίσουμε οδυνηρές καταστάσεις στο χώρο της ιδιωτικής περίθαλψης, με επακόλουθα την επαγγελματική ασφυξία των ιατρών και το κλείσιμο χιλιάδων ιατρείων».

 

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι, παρά τη νομοθετική ρύθμιση για πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και προκαταβολή του 90% των οφειλών και παρά την υπόσχεση για εξόφληση μέχρι 31 Μαρτίου, διαπιστώνει «για μία ακόμη φορά παρελκυστική τακτική και κωλυσιεργία».

 

Ζητά επίσης την άμεση ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, με αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στο 1% του ΑΕΠ, από 0,5%, αλλά και έκτακτη επιχορήγηση, προκειμένου να στηριχθεί και να μην καταρρεύσει ο Οργανισμός, δεδομένης -όπως αναφέρει- της μεγάλης απώλειας εσόδων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, λόγω της μεγάλης ύφεσης που πλήττει τον ιδιωτικό τομέα.

 

«Εάν καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ θα παρασύρει και την πρωτοβάθμια και την νοσοκομειακή περίθαλψη και η κρίση στον τομέα της υγείας θα καταστεί ανεξέλεγκτη», καταλήγει.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.