Πανελλήνιες: Σε ποια μαθήματα ήταν πιο δύσκολα τα θέματα

Βατά, αλλά πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων στα Μαθηματικά (γενικής παιδείας) και Βιολογία (γενικής παιδείας), στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη Βιολογία η δυσκολία εντοπίζεται τόσο στην απόδοση της θεωρίας όσο και στο γεγονός ότι τα θέματα ήταν πιο απαιτητικά από τεχνικής άποψης. Στα Μαθηματικά, κάποια θέματα απαιτούσαν αρκετές πράξεις, ενώ υπήρχαν και παγίδες, στις οποίες θα μπορούσαν να πέσουν εύκολα οι μαθητές που δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι.

Αντίθετα, στη Φυσική και την Ιστορία, όπου διαγωνίσθηκαν λιγότεροι υποψήφιοι, τα θέματα κρίνονται αναμενόμενα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με μαθήματα Κατεύθυνσης και συγκεκριμένα Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών), ενώ ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του ίδιου μήνα και οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και αφού έχουν παραλάβει από τα σχολεία τους τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

Πανελλήνιες: Ο “πονηρός” μαθητής με το… κινητό

Πανελλήνιες- Βελτιωμένες βαθμολογίες στην Έκθεση

Πανελλήνιες: 5 τρόποι να διώξεις το άγχος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ