Πανελλήνιες 2023: Αυτές είναι οι απαντήσεις για τα θέματα της Φυσικής

Η Φυσική είναι ένα από τα μαθήματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. Τα άλλα δύο μαθήματα ήταν η Ιστορία και η Οικονομία.

Πανελλήνιες 2023: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος, τα θέματα που έπεσαν στη Φυσική ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και κάλυπταν την ύλη του σχολικού βιβλίου.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στη Φυσική

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι για τους περισσότερους υποψήφιους των ΓΕΛ η τελευταία ημέρα των πανελληνίων. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, οι οποίες αρχίζουν στις 17 Ιουνίου.

Για καλά προετοιμασμένους, αλλά και ψύχραιμους, ήταν τα σημερινά θέματα της Φυσικής. Όπως σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα-Αριστέα Σφακιανάκη, κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση των θεμάτων, «ο πήχης ήταν ελαφρώς πιο ψηλά από το αναμενόμενο, ειδικά στο τελευταίο θέμα». Όπως εξήγησε, το Δ θέμα ήταν μία ταυόχρονη εξέταση τριών κεφαλαίων της ύλης. «Ήθελε ηρεμία και ψυχραιμία», πρόσθεσε.

«Το Α θέμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Το Β3 ήταν απαιτητικό, ειδικά το δεύτερο υποερώτημα και το Γ θέμα κινήθηκε στα αναμενόμενα πλαίσια», εκτίμησε η ίδια. «Γενικά, με μία πρώτη ματιά, η σημερινή εξέταση ήθελε ψυχραιμία, τακτοποιημένη σκέψη και καλή προετοιμασία για καλή διαχείριση χρόνου», κατέληξε η κ. Σφακιανάκη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ