Πανελλήνιες 2021: Σε εθελοντική καραντίνα οι υποψήφιοι… για να μην χάσουν τις εξετάσεις

Σε εθελοντική καραντίνα θα μπουν πολλοί υποψήφιοι των Πανελληνίων για να μην διακινδυνεύσουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, οι οποίες αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και στις 15 Ιουνίου για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Παιδείας, αν κάποιος μαθητής νοσήσει με κορονοϊό, μπορεί να δώσει στις επαναληπτικές εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Ένα πιθανό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές είναι η ενδεχόμενη υποχρεωτική καραντίνα σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αναφέρει η “Καθημερινή”.

«Το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν βρεθούν θετικά κρούσματα σε παραπάνω μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς και χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο» τονίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η οποία ζήτησε χθες να υπάρξει μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ώστε να υπάρχει κενό 15 ημερών πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Στην τελική ευθεία βρίσκονται χιλιάδες μαθητές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που φέτος ξεκινούν στις 14 Ιουνίου.Το γεγονός ότι το σχολικό έτος για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει παραταθεί μέχρι τις 11 Ιουνίου δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς και τα παιδιά για το τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε κάποιο μαθητή ή εκπαιδευτικό μετά τις 30 Μαΐου, οπότε, με βάση τα πρωτόκολλα, θα πρέπει να κλείσει ολόκληρο το τμήμα και οι μαθητές, εφόσον μπουν σε καραντίνα για 15 μέρες, θα πρέπει να εξεταστούν το Σεπτέμβριο. Το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν βρεθούν θετικά κρούσματα σε παραπάνω μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς και χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο. Θεωρούμε ότι αν τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου τότε, ακόμα κι αν υπάρξει θετικό κρούσμα έστω και την τελευταία μέρα το χρονικό περιθώριο που ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα για 15 μέρες καραντίνας είναι αρκετό ώστε να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής από τις εξετάσεις του Ιουνίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ