Πανελλήνιες 2020 – “Πρεμιέρα” με Νεοελληνική Γλώσσα – Οι υποψήφιοι, τα εξεταστικά κέντρα και τα αντισηπτικά

Οι περίπου 100.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες το πρωί της Δευτέρας θα προσέλθουν στα 899 εξεταστικά κέντρα. Την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο Παιδείας επικρατούσε αναβρασμός καθώς έπρεπε να εξασφαλισθούν επιπρόσθετα μέτρα λόγω κορονοϊού. Να σταλούν αντισηπτικά, οδηγίες για τον τρόπο που θα καθίσουν οι μαθητές και να ορισθούν επιπλέον εξεταστικά κέντρα. Λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού τα εξεταστικά κέντρα αυξήθηκαν και από 843 που ήταν πέρυσι φέτος θα φτάσουν τα 899.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής σήμερα το βράδυ θα μεταβούν στο υπουργείο Παιδείας τα μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τα θέματα για το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται κάθε μέρα αλλά με διαφορετικά πρόσωπα ανάλογα με το μάθημα.

Περίπου στις 10-11 το βράδυ και αφού έχουν συγκεντρωθεί τα μέλη της επιτροπής θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιλογής των θεμάτων. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν έργο οι λύτες , καθηγητές δηλαδή που παίρνουν τα προτεινόμενα θέματα και προσπαθούν να τα λύσουν προκειμένου να κάνουν με τη σειρά τους παρατηρήσεις προς τα μέλη της επιτροπής σχετικά με τη δυσκολία των θεμάτων, την ορθότητά τους και τον χρόνο επίλυσής τους. Στις 6 το πρωί όλες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ