Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με κύριο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους της Αθήνας, διαδηλώνοντας ενάντια στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για “αντιεκπαιδευτικό” νομοσχέδιο που κατατέθηκε με “αντιδημοκρατικό τρόπο και χωρίς διάλογο” και χαρακτηρίζουν “απαράδεκτη” την τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, σημειώνοντας πως αυτή “θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία”. Εκφράζουν, επίσης, την αντίρρησή τους στην απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία “χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών”, όπως αναφέρουν.

Λόγω της κινητοποίησης, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λ. Συγγρού από το ύψος της Αθ. Διάκου, η Λ. Αμαλίας από το ύψος της Β. Όλγας και η Αθ. Διάκου από την Αρδηττού, σύμφωνα με την Τροχαία. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ