Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με κύριο αίτημα την άμεση λήψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα συλλόγων και σωματείων και συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές ζητούν διενέργεια επαναλαμβανόμενων rapid test για όλους τους μαθητές και φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς τις σχολές και τα σχολεία και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Επίσης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας, ζητούν ρυθμίσεις για τις εξεταστικές και την κατάργηση της απόφασης που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.

πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παραμένουν κλειστοί μέχρι και αυτή την ώρα, λόγω της κινητοποίησης, ενώ άνοιξε ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”, που παρέμενε κλειστός από τις 11 το πρωί με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ