Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες τους.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς την Βουλή, προκειμένου να διαδηλώσουν, με κύριο αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση» αναφέρεται σε ένα από τα πανό των διαδηλωτών.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως περισσότερα από 800 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.

Κάλεσμα για συμμετοχή στα σημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, απευθύνουν τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, που στηρίζουν ομόφωνα τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Για τον λόγο αυτό, έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Η ΔΟΕ προκηρύσσει επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (2 μ.μ. – 5.30 μ.μ.).

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., καθώς επίσης Σύλλογοι ΔΕΠ και άλλες κατηγορίες προσωπικού των ιδρυμάτων.

Λόγω της κινητοποίησης, οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος είναι κλειστοί αυτή την ώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ