Παιδίατρος κατείχε και διακινούσε εμβόλια παράνομα σε συνεργασία με φαρμακείο – Το κόλπο με την συνταγογράφηση

εμβόλια παιδίατρος

Στη «φάκα» των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έπεσε ένας παιδίατρος ο οποίος κατείχε και διακινούσε παράνομα εμβόλια σε συνεργασία με φαρμακείο, στην Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, Επιθεωρητές Περιφερειακής Υπηρεσίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, διενήργησαν έλεγχο στο ιδιωτικό ιατρείο του παιδιάτρου κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2020 – Μαΐου 2022, με αντικείμενο ελέγχου τη νομιμότητα των πρακτικών διακίνησης, διαχείρισης και χορήγησης παιδιατρικών εμβολίων.

Κατά τον έλεγχο του κλιμακίου:

Η Έκθεση Ελέγχου της ΕΑΔ διαβιβάστηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης προκειμένου να προβούν στον πειθαρχικό έλεγχο του/της παιδιάτρου και του/της φαρμακοποιού, αντίστοιχα, καθώς και στον ΕΟΦ και στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω ενεργειών στα πλαίσια των ισχυουσών διατάξεων.

 

Exit mobile version