Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πιστοποίηση των αρχαίων ελληνικών

Τα αρχαία ελληνικά είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και στον 21ο αιώνα! Μπορεί η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός να εμφανίστηκαν πριν από περισσότερο από 40 αιώνες, όμως είναι τέτοια η δυναμική τους, που έχουν αποτύπωμα ακόμα και στο σήμερα.

Έτσι, στο πνεύμα των ημερών και όπως επιτάσσει η παραγωγικότητα του 21ου αιώνα, η εταιρεία LanguageCert, θυγατρική του ομίλου PeopleCert, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των επαγγελματικών πιστοποιήσεων και γλωσσικών δεξιοτήτων, υλοποιεί την πρώτη παγκοσμίως πιστοποίηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, επισημαίνοντας τη σημασία των αρχαίων ελληνικών στον σημερινό πολιτισμό.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει σε ευρύτατο παγκόσμιο ενδιαφέρον, δίνοντας περαιτέρω κίνητρο σε όλους τους σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε μια πιστοποίηση που να αναγνωρίζει και επίσημα την πορεία εκμάθησης των αρχαίων ελληνικών.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Βύρων Νικολαΐδης, πρόκειται για μια ιδέα πολλών δεκαετιών που γίνεται πραγματικότητα. Για την υλοποίηση της πιστοποίησης, μετά από δουλειά τριάμισι ετών, δημιουργήθηκε το κατάλληλο πλαίσιο γλωσσομάθειας.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στην πιστοποίηση να παρουσιάζεται και επίσημα και να έχει το ίδιο βάρος με τα πτυχία δημοφιλών ξένων γλωσσών, όπως είναι τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν τα ιστορικά, πολιτικά και φιλοσοφικά ιδεώδη της κλασικής αρχαιότητας στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Σύγχρονη μέθοδος

Η πρώτη διαδικασία εξέτασης για την πιστοποίηση έχει ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς έχουν εξεταστεί πιλοτικά με τη σύγχρονη μέθοδο της τηλε-επιτήρησης περισσότεροι από 160 υποψήφιοι, προερχόμενοι από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία, αλλά και την Ουρουγουάη. Η πιστοποίηση θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική και στη διεθνή αγορά μέσα στον Μάιο.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, που οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, ο Β. Νικολαΐδης έκανε γνωστό ότι όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους έως το τέλος της φετινής χρονιάς, ως συνεισφορά της εταιρείας στον επετειακό εορτασμό.

Η πιστοποίηση θα παρέχει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε αγαπάει τα αρχαία ελληνικά, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, να αποκτήσει ένα επίσημο πτυχίο που θα μπορεί να επιδείξει σε πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ