Παγετός στη Δυτική Μακεδονία

Παγετός στη Δυτική Μακεδονία

Τσουχτερό κρύο με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.

Συνθήκες παγετού επικρατούσαν το πρωί στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε κάτω από το μηδέν.

Σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, αλλά και του παγετού που ακολούθησε εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την Άρνισσα, τόσο προς το χιονοδρομικό κέντρο «Καϊμακτσαλάν» του όρους Βόρας, όσο και προς τον παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου, στην Πέλλα. Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι στη Βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος το πρωί «έδειξε» 6 βαθμούς, ενώ στη διάρκεια της ημέρας δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς. Ένα βαθμό υπό το μηδέν είχαν το πρωί τα Γρεβενά, η Φλώρινα, το Νευροκόπι και η Ορεστιάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ