ΟΧΙ στις Κυριακές λέει η ΕΣΕΕ

ΟΧΙ στις Κυριακές λέει η ΕΣΕΕ

Την απόσυρση της ρύθμισης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, επικαλούμενη έρευνα σύμφωνα με την οποία η πρόσθετη ημέρα «θα διογκώσει κατά 1,82 δις ή 25%-30% (από 6,51 δις στα 8,33 δις) το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των ιδιοκτητών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους αναγκάζονται είτε να κλείσουν την επιχείρησή τους είτε να προβούν σε μη ηθελημένη μείωση των αποδοχών του προσωπικού τους και σε ακραίες περιπτώσεις σε απολύσεις εργαζομένων».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η λειτουργία τις Κυριακές σημαίνει αύξηση των λειτουργικών εξόδων (ΔΕΗ κλπ) και των δαπανών μισθοδοσίας, ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση του τζίρου. Ανά εργαζόμενο οι πρόσθετες αμοιβές (ανάλογα με την ειδικότητα και την προϋπηρεσία) για την εργασία της Κυριακής κυμαίνονται από 2.600 έως 4.900 ευρώ το χρόνο.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τις εκπτώσεις, τις μεθόδους μάρκετινγκ, τα stock και outlet και τις προσφορές, το Προεδρείο της ΕΣΕΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, συμπεριλαμβάνοντας τις θέσεις του συνόλου των Εμπορικών Συλλόγων που εκπροσωπεί η ΕΣΕΕ.

Επίσης, το Προεδρείο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ότι η τελική επιλογή για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή στις 30 Δεκεμβρίου 2012 και εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, θα πρέπει να παραμείνει στην αποκλειστική βούληση και απόφαση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ