Ουρές στα καταστήματα της Αθήνας – Με το κινητό στο χέρι οι καταναλωτές – ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Τα καταστήματα άνοιξαν σήμερα το πρωί και ήδη οι πολίτες που είχαν φροντίσει να κλείσουν ραντεβού κάνουν τις αγορές τους. Στο κέντρο της Αθήνας, κόσμος περιμένει έξω από τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδυσης ώστε να κάνει τις αγορές του με την μέθοδο του click in shop. Οι καταναλωτές είναι με το κινητό στο χέρι ώστε να επιδεικνύουν το sms στους υπαλλήλους πριν εισέλθουν στο κατάστημα. Μάσκες και τήρηση των αποστάσεων είναι απαραίτητες, ενώ μπορούν να κάνουν και τεστ.

Οι επισκέψεις των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα γίνονται μόνο με ραντεβού και με τη χρήση sms στον αριθμό 13032 για διάστημα τριών ωρών και μία φορά την ημέρα. Δηλαδή, κάθε άτομο αποστέλλει κενό μήνυμα (SMS) μέσω του κινητού του τηλεφώνου με αποδέκτη τον πενταψήφιο κωδικό αριθμό 13032. Στη συνέχεια θα λαμβάνει γραπτό απαντητικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα μετακίνησης για διάστημα τριών ωρών από τη λήψη του απαντητικού μηνύματος, εφόσον το άτομο που αποστέλλει το μήνυμα δεν έχει ήδη μετακινηθεί για τον ίδιο λόγο εντός του ίδιου εικοσιτετραώρου. Κατά τη μετακίνησή του, κάθε άτομο οφείλει να φέρει μαζί του υποχρεωτικά την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο και να είναι σε θέση να επιδεικνύει το απαντητικό μήνυμα, με το οποίο επιβεβαιώνεται η δυνατότητα μετακίνησης, στο κινητό τηλέφωνό του. Για τον σκοπό της τήρησης της δυνατότητας μετακίνησης μόνο μία φορά την ημέρα και προς διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία του μηνύματος τηρούνται μόνο μέχρι τη λήξη του εικοσιτετραώρου στο οποίο αφορά το μήνυμα.

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside), ο πολίτης υποχρεούται να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο ή σχετικό τηλεπικοινωνιακό μήνυμα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Στο Σύνταγμα, στον Πειραιά αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία διενεργούνται rapid test για τους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους του λιανεμπορίου αλλά και για άλλους πολίτες.

Πηγή φωτογραφίων: ΑΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.