Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια: Οι ευφάνταστες δικαιολογίες των οδηγών για να πάνε στα χωριά

“Ουρές” χιλιομέτρων στα διόδια από νωρίς το πρωί. Η κίνηση είναι αυξημένη στις εθνικές οδούς. Πολλοί είναι εκείνοι που το πρωί κατευθύνονταν προς τις δουλειές τους, όμως, όσο περνά η ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Στα πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ1 από τα διόδια της Ελευσίνας πολλά οχήματα σπεύδουν να… περάσουν, με τους αστυνομικούς να είναι επί ποδός και να πραγματοποιούν ελέγχους ζητώντας να δουν τις βεβαιώσεις μετακίνησης. Ορισμένοι “πονηροί” επιδιώκουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό και θέλησαν να φύγουν από σήμερα για να… προλάβουν την αυστηροποίηση των μέτρων.

Κάποιοι χρησιμοποιούν και ευφάνταστους λόγους για να μπορέσουν να μεταβούν στην επαρχία. Ένας επικαλέστηκε ότι είχε κλείσει ραντεβού με κτηνίατρο στην Αρκαδία για το σκυλάκι του και άλλος ότι τον ειδοποίησαν ότι έσπασαν τα υδραυλικά του σπιτιού του στην Καλαμάτα. Ορισμένοι επικαλούνται ιατρικούς λόγους και κάποιοι την ανάγκη συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.

Οι αστυνομικοί όταν δεν… πείθονται και διαπιστώνουν… άσκοπη μετακίνηση υποχρεώνουν τους οδηγούς να γυρίσουν πίσω, ενώ μετά την έκδοση της ΚΥΑ θα επιβάλλονται και πρόστιμα (σ.σ. 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή δήλωση στοιχείων).

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Παρόμοια περιστατικά αναφέρθηκαν και σε ρεπορτάζ του OPEN TV, όπου διακρίνονται οι αστυνομικοί να ελέγχουν ένα προς ένα όλα τα οχήματα που επιχειρούν να διέλθουν από τα διόδια της Ελευσίνας. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ακόμη και ότι τους έκλεψαν, και σε αυτή την περίπτωση όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τοπική αστυνομική Αρχή πρέπει να τους στείλει έγγραφο που να επιβεβαιώνει την κλοπή για να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να τους επιτραπεί να φύγουν εκτός Αθηνών είναι πολλές. Ενδεικτικά, ένας οδηγός παρουσίασε έγγραφο για παροχή βοήθειας και στο πορτμπαγκάζ του είχε σούβλα. Άλλοι αναφέρουν ότι έχουν τα αποδεικτικά μετακίνησης στο πορτμπαγκάζ και πως είναι δύσκολο να τα δείξουν στις Αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ