Ουκρανία για το δημοσίευμα των NΥΤ: Το Κίεβο δεν έχει «καμία απολύτως ανάμειξη» με τις επιθέσεις στους Nord Stream

Tο Κίεβο δεν έχει «καμία απολύτως ανάμειξη» στις επιθέσεις του περασμένου έτους στους αγωγούς Nord Stream και δεν έχει πληροφορίες για το τι συνέβη δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Οι δηλώσεις του Ουκρανού αξιωματούχου έγιναν με αφορμή δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο μια φιλοουκρανική οργάνωση ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Ρωσία: Το δημοσίευμα των NYT δικαιολογεί τη διεξαγωγή μιας διεθνούς έρευνας

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι το δημοσίευμα των New York Times σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream «αποδεικνύει μόνο ότι η πρωτοβουλία μας για την έναρξη μιας διεθνούς έρευνας υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι απολύτως επίκαιρη».

Η Ρωσία σχεδιάζει να αιτηθεί ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου για το σχέδιο ψηφίσματός της που ζητά από τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα, δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ