Οροθετική ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή στο “Δρομοκαΐτειο”- ΒΙΝΤΕΟ

Τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή επίθεση που δέχτηκε νοσηλευτής από οροθετική νοσηλευόμενη.

Η ασθενής, όπου νοσηλευόταν στο Τμήμα Ευεργετών του νοσοκομείου, δάγκωσε τον άτυχο νοσηλευτή όταν ο τελευταίος προσπάθησε μαζί με άλλους συναδέλφους του να την ακινητοποιήσει. Η δράστης είναι διαγνωσμένη με ηπατίτιδα C και με τον ιό HIV. Το γεγονός ότι έχει βαρύ ιατρικό ιστορικό, κινητοποίησε αμέσως το νοσοκομείο. Ο νοσηλευτής άρχισε να λαμβάνει προληπτική φαρμακευτική αγωγή για τυχόν μόλυνσή του με τον ιό της ηπατίτιδας C.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε σχετικά: «Καθημερινό είναι το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων ασθενών κατά του προσωπικού, καθώς επίσης και σε άλλους ασθενείς. Λόγω κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς με έντονη διεγερτική και παραβατική συμπεριφορά, χρήστες τοξικών ουσιών οι οποίοι λόγω της ψυχικής κατάστασης προβαίνουν σε πράξεις βίας».

Το Σωματείο Εργαζομένων «Δρομοκαΐτειου» σημειώνει ότι από τη μια «η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας στο Νοσοκομείο» και από την άλλη «η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης». Το σωματείο καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να θωρακίσει το “Δρομοκαΐτειο” με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 9.00 π.μ, οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Δείτε το Βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.