Ωρωπός: Αδήλωτος ο 17χρονος ντελιβεράς που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Υπό το καθεστώς της αδήλωτης εργασίας δούλευε ο 17χρονος ντελιβεράς που σκοτώθηκε σε τροχαίο το περασμένο Σάββατο στον Ωρωπό, όπως προκύπτει από τον έλεγχο που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας. 

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης «Ψωμί κι Αλάτι», όπου εργαζόταν ο ανήλικος διανομέας Βασίλης Μέρκουρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα Ωρωπού. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας. Διενεργείται περαιτέρω έλεγχος προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρεται και στο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Καναλάκι Πρέβεζας.

«Αναφορικά με το δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή 04/09/2022 στις εγκαταστάσεις ιχθυοτροφείου στην περιοχή Καναλακίου Πρέβεζας και προκάλεσε το θάνατο δύο εργαζομένων, είναι σε εξέλιξη πλήρης και ενδελεχής εξέταση των αιτίων του συμβάντος, ιδίως δε ως προς την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας, που όφειλε βάσει νομοθεσίας να λαμβάνει ο εργοδότης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων θα ληφθούν όλα τα επιβαλλόμενα από τη νομοθεσία μέτρα», σημειώνεται.

«Η Διοίκηση και τα στελέχη της Υπηρεσίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ