Οργισμένη αντίδραση του Θεμιστοκλέους: ” Τσαρλατάνοι οι αντιεμβολιαστές γιατροί “

“Τσαρλατάνους” χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τους γιατρούς που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, καλώντας τα συντεταγμένα όργανα να εφαρμόσουν την προβλεπόμενη νομοθεσία.

“Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας… Κάποιος που είναι υγειονομικός, είναι επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της ελληνικής δημοκρατίας και οποιασδήποτε ευνομούμενης χώρας του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες”, ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους και έκανε λόγο για “τσαρλατάνους”. “Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης. Είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας, είτε είναι δημόσια διοίκηση είτε είναι ιατρικοί σύλλογοι, να αποσιωπήσουν, να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς”. Έκανε λόγο για γιατρούς που “εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης” και πρόσθεσε: “Ο καθένας δεν μπορεί να ασκεί την ιατρική όπως θέλει. Αυτά είναι στα πλαίσια κάποιου που είναι τσαρλατάνος και είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων να εφαρμόσουν την νομοθεσία”, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ερωτηθείσα για το τι θα έλεγε στους αντιεμβολιαστές, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θα έλεγα τίποτα διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός. Και μάλιστα προσπαθούν πολλοί να πείσουν και αυτόν που είναι υπέρ του εμβολιασμού”. “Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο”, είπε η κ. Θεοδωρίδου και αναφερόμενη σε ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, σχολίασε: “πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, όταν βρεθούν στα νοσοκομεία”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.