Οργή στην ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο με αστυνομικούς που ζητούν από τραβεστί να τους κάνει “επίδειξη”

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό με πρωταγωνιστές ειδικούς φρουρούς της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, οι οποίοι βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας, και τραβεστί, το οποίο καταγράφηκε και από τις κάμερες που φέρουν στις στολές τους.

Οι αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες δηλώνουν την έντονη ενόχλησή τους για την εικόνα που παρουσίασαν οι συνάδελφοι τους ειδικοί φρουροί της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”.

“Αυτές οι συμπεριφορές επιβάλλεται να απομονώνονται και να μην αποτελούν σημείο μιμητισμού, γιατί μόνο ως καταδικαστέα και επίμεμπτη συμπεριφορά μπορεί να εκληφθεί. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η στολή ξεχωρίζει πιο έντονα στα αρνητικά και οφείλουμε όλοι να δείχνουμε σεβασμό”, δηλώνουν μιλώντας στην Espresso.

Πολλοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν ότι η συγκεκριμένη καταγραφή από ενστόλους συνιστά παράβαση καθήκοντος. Αρνητικά σχολιάστηκε και η χρήση bodycam που έφεραν στη στολή τους τα μέλη της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, καθώς δεν θεωρείται εξάρτημα του εξοπλισμού τους.

“Ακόμη δεν είναι νόμιμη η χρήση bodycam, καθώς δεν έχει υπάρξει η σχετική πρόβλεψη, αν και, έπειτα από ακραία περιστατικά σε βάρος ενστόλων, έχει παρατηρηθεί κάποιοι αστυνομικοί μάχιμων υπηρεσιών να φέρουν φορητές κάμερες στον θώρακα του αλεξίσφαιρου. Ωστόσο, δεν έχει νόμιμη χρήση και η λήψη είναι παράνομη”, αναφέρουν αστυνομικοί.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.