Οργανωμένο έγκλημα: 500 ονόματα και διευθύνσεις στον φάκελο που παρέδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο

Υπόμνημα με μελέτη και στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στον φάκελο περιλαμβάνονται ονόματα και διευθύνσεις ατόμων που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονοματεπώνυμα των ατόμων φτάνουν τα 500 και συνδέονται είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο με εγκληματικές οργανώσεις τα τελευταία 13 χρόνια στη χώρα μας. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις περιλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου, προστασία καταστημάτων, διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων και λαθρεμπόριο καυσίμων.

Στο έγγραφο αυτό ζητείται να μην υπάρχει ατιμωρησία των ποινικών, να ενοποιηθούν οι δικογραφίες για δολοφονικές ενέργειες και να υπάρχει συνολικά αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάγκη μίας μεγαλύτερης ευελιξίας και πιο άμεσης συνεργασίας εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών όσον αφορά στη διαχείριση υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος. Σημειώνεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη.

Όπως είπε νωρίτερα αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λόγω των διαδοχικών γεγονότων τον τελευταίο καιρό, με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτων και επιθέσεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε, εκτός των άλλων, από τον κ. Πλιώτα την ενίσχυση της συνεργασίας με τις κατά τόπους εισαγγελίες και την αξιολόγηση όλων των υποθέσεων με τρόπο ορθολογικότερο και εξατομικευμένα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος ανταποκρίνεται ακαριαία όταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρέπει να επέμβει άμεσα σε μία υπόθεση. Αυτό θεωρείται επιτακτικό και για τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και για να αξιολογούνται ανάλογα με την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρές υποθέσεις και παράλληλα να εξετάζονται άμεσα όλες οι παράμετροι, ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όπως αποφυλακίσεις κρατουμένων, που πολύ συχνά αμέσως μετά συλλαμβάνονται πάλι για τα ίδια αδικήματα.

Η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη και εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται και σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης, (όπως αυστηροποίηση ποινών, κλ.π.).

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.