Ορφανοτροφείο της φρίκης: Καταθέτουν τα παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για το ορφανοτροφείο της φρίκης στην Αθήνα, έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις μεταξύ παιδιών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων στο Ίδρυμα.

Παρουσία παιδοψυχολόγων, οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από πέντε παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο “Παίδων”. Εκεί τα επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, και σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, είναι εμφανή τα σημάδια παραμέλησης.

Τα παιδιά έχουν σημάδια στο πρόσωπο, κακή στοματική υγιεινή, κυκλοφορούσαν μάλιστα στο νοσοκομείο ξυπόλυτα, όχι επειδή δεν είχαν παντόφλες, αλλά γιατί έτσι έμαθαν στη δομή.

Μόλις η εισαγγελέας έχει έτοιμη την έκθεση της ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής) και των γιατρών, θα αποφασίσει για το μέλλον των παιδιών.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις και από τα πρόσωπα που προχώρησαν στην καταγγελία. Πρωταγωνίστρια είναι μία νηπιαγωγός που δούλεψε για λίγο στο ορφανοτροφείο. Αρχικά έφτασε στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και κατόπιν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην κατάθεσή της, η νηπιαγωγός έκανε λόγο για «δωμάτιο τιμωρητήριο», μία αποθήκη στο ίδρυμα, όπου τα παιδιά απειλούνταν με εγκλεισμό όταν έκαναν κάποια «αταξία», και φέρεται να μίλησε και για άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών μπροστά στα μάτια εργαζομένων στο ίδρυμα, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα.

Η νηπιαγωγός έχει καταθέσει τα ονόματα των παιδιών που έπεσαν θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών, αλλά και τα ονόματα των εργαζομένων που τα κακοποιούσαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ