Εντοπίστηκε το ζευγάρι Ελβετών που έκανε canyoning στο φαράγγι του Γοργοποτάμου – Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από την 7η ΕΜΑΚ με τη βοήθεια και ελικοπτέρου, μετά από «SOS» που εξέπεμψε το μεσημέρι της Τρίτης (31/10) ζευγάρι Ελβετών που επιχειρούσε κατάβαση φαραγγιού (canyoning) στην περιοχή του Γοργοποτάμου.

Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι από τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα της Ευρώπης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι τώρα, η 29χρονη γυναίκα του ζευγαριού κατά την κατάβαση έσπασε το πόδι της και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Έτσι, το ζευγάρι κάλεσε το «112», κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας αν και έσπευσαν στο σημείο, ήταν αδύνατον να τους εντοπίσουν λόγω της γεωμορφίας της περιοχής.

Σύμφωνα με το Lamianow.gr,  oι έρευνες συνεχίστηκαν από αέρος και λίγο πριν τις 18:00 το ελικόπτερο εντόπισε το ζευγάρι δίνοντας τις συντεταγμένες του σημείου.

Τη σκυτάλη τώρα παίρνει η 7η ΕΜΑΚ με στόχο να τους προσεγγίσει και να τους ανασύρει από το φαράγγι. Ωστόσο, η επιχείρηση αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη ακόμα και για τους ειδικά εκπαιδευμένους διασώστες.

Η φυσιογνωμία του τοπίου είναι τέτοια, που είναι δύσκολο να βρεθεί το σημείο από όπου θα μπορούσαν οι άνδρες της της 7ης ΕΜΑΚ να καταρριχηθούν προς το μέρος που βρίσκονται οι τουρίστες.

Το σίγουρο είναι ότι θα απαιτηθούν πολλές ώρες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επιχείρηση διάσωσης δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ