Ωραία τα κοκτέιλ, αλλά…

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους. Πολύχρωμα και εντυπωσιακά, μας δροσίζουν, μας ταξιδεύουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Πόσο ”αθώα” είναι όμως; Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Δ.Φραγκούλη εξηγεί στο metrogreece.gr τις παγίδες που κρύβει η καλοκαιρινή αυτή συνήθεια.

”Η υψηλή περιεκτικότητα των κοκτέιλ σε ζάχαρη αλλά και οι συμπυκνωμένοι χυμοί που περιέχουν, ανεβάζουν τη θερμιδική τους αξία, με αποτέλεσμα να επιφέρουν τα μη επιθυμητά αποτελέσματα ειδικότερα σε όσους κάνουν δίαιτα ή ακολουθούν μια ολιγοθερμική διατροφή.

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι τα ποτά που έχουν σαν βάση την ανάμειξη διάφορων αλκοολούχων ποτών έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από εκείνα που έχουν σαν βάση το κρασί. Επίσης, χαμηλή θερμιδική αξία έχει το τζιν με τόνικ, η βότκα με σόδα, το μοχίτο αλλά και η σαγκρία.

Όσον αφορά τη μαργαρίτα, το Daquiri, το Cosmopolitan και την Tequila Sunrise ανήκουν στη ”μεσαία” κατηγορία. Περιέχουν δηλαδή γύρω στις 200 θερμίδες και η κατανάλωσή τους θα πρέπει να γίνεται με φειδώ.

Το Μai Tai  και η Pina Colada ανήκουν στην “απαγορευμένη ζώνη” μιας και ένα ποτήρι από το καθένα περιέχει πάνω από 400 θερμίδες.

“Εκείνο που μπορείτε όμως να κάνετε προκειμένου να μειώσετε τις θερμίδες, είναι να ζητήσετε να σας αντικαταστήσουν τους συμπυκνωμένους χυμούς με φυσικούς” σημειώνει η κ. Φραγκούλη.    Πηγή: metrogreece.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ