«Ώρα της Γης»: «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη – Τα φώτα έσβησαν για τον πλανήτη που κινδυνεύει

Στo σκοτάδι βυθίστηκε για μία ώρα η Ακρόπολη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της WWF, Ώρα της Γης, για την προστασία του πλανήτη.

Εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες, αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έσβησαν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία της WWF, ώστε να αναδειχθεί η επιτακτική ανάγκη για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη μας.

Ύστερα από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως, η φετινή δράση για την «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος. Και στην Ελλάδα, αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις, βυθίστηκαν για μία ώρα στο σκοτάδι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Ακρόπολη Ωρα της Γης
Ο λόφος της Ακρόπολης διακρίνεται με σβηστά τα φώτα, μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας της WWF “Ώρα της Γης” (Earth Hour), το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024. Η “Ώρα της Γης” πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Μαρτίου, από τις 20.30μμ έως τις 21:30μμ στην Ελλάδα, όπου όλοι οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, για την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο, το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Και η ΕΡΤ συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για την προστασία του περιβάλλοντος,  σβήνοντας συμβολικά τα φώτα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στα τρία κτήρια Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

«Δώσε μια Ώρα στο Δάσος. Η φετινή ώρα της Γης εστιάζει στο δάσος. Σβήσαμε τα φώτα του Δημαρχιακού Μεγάρου και άλλων δημοτικών κτιρίων σήμερα για μία ώρα, ως μια συμβολική κίνηση για να θυμηθούμε την αξία του δάσους και της προστασίας του», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ