Όπου φύγει – φύγει: Η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου – Γεμίζουν τα νησιά, αδειάζει η Αθήνα

Άδεια πόλη θα είναι από την Δευτέρα η Αθήνα, καθώς άρχισε από χθες και κλιμακώνεται σήμερα και αύριο η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, μια έξοδος που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες έως τον Δεκαπενταύγουστο.

Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη από νωρίς το πρωί, κυρίως στα λιμάνια, ενώ αρκετοί έχουν περάσει από τα διόδια. Ουρές, αλλά και χαμόγελα ενόψει της ξεκούρασης.
Με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από Πειραιά και Ραφήνα. Όσοι δεν φρόντισαν να κλείσουν εγκαίρως τα εισιτήρια τους δυσκολεύτηκαν να βρουν κυρίως για το αυτοκίνητο. Τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν ο βασικός ταξιδιωτικός προορισμός του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ, από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα θα αναχωρήσουν ως το βράδυ 24 πλοία και θα ταξιδέψουν 26.839 επιβάτες ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια και υπολογίζεται πως θα μετακινηθούν 21.699 ταξιδιώτες. Είναι ενδεικτικό ότι αυτό το τριήμερο -μέχρι δηλαδή και αύριο Κυριακή (30/7)- θα φύγουν συνολικά και μόνο από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 73.000 ταξιδιώτες.

Από τη Ραφήνα σήμερα Σάββατο θα αναχωρήσουν 9 συμβατικά πλοία με 8.260 επιβάτες και για αύριο θα αποπλεύσουν 12 και μαζί τους θα ταξιδέψουν για τα νησιά 7.150 εκδρομείς. Από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια με 2.910 επιβάτες, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστούν ακόμα 9 και θα μετακινηθούν 1.593 τουρίστες. Αλλά και τα εξοχικά, όπως και τα πατρικά σπίτια είναι εξίσου βασικές επιλογές για την άδεια του Αυγούστου. Η κίνηση στους δύο μεγάλους αυτοκινητοδρόμους κορυφώνεται.

Από τις 11 το πρωί στον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με χιλιάδες οδηγούς τελευταίους αδειούχους του Ιουλίου και τους πρώτους του Αυγούστου να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ προκειμένου να ξεκινήσουν τος καλοκαιρινές τους διακοπές. Όπως είναι αναμενόμενο αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων.

Με αυτά δεδομένα, είναι διάχυτη μία αισιοδοξία στον τουριστικό κόσμο της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα. Παρά το μαύρο σκηνικό σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, την Ρόδο, τα ελληνικά νησιά υποδέχονται τους χιλιάδες τουρίστες προβάλλοντας το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ