Οπαδική βία: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στον φάκελο που παραδόθηκε στον Άρειο Πάγο – Στο «μικροσκόπιο» 30 περιστατικά

Τα ονόματα 200 χούλιγκαν και τουλάχιστον 30 περιστατικά οπαδικής βίας περιλαμβάνονται στον φάκελο που κατέθεσαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά και τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι 200 χούλιγκαν, οι μισοί εκ των οποίων είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, εκβιασμούς, πρόκληση σωματικών βλαβών, αλλά και συμβόλαια θανάτου.

Παράλληλα, ερευνώνται 30 περιστατικά οπαδικής βίας από το 2007 και την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία έως και σήμερα. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα ερευνηθεί και η επίθεση με μαχαίρι σε βάρος νεαρής φιλάθλου από χούλιγκαν αντίπαλης ομάδας, το 2019. 

Όπως επίσης και εμπρηστικές δηλώσεις μελών συνδέσμων και παραγόντων, υποθέσεις καταγγελλόμενων απειλών και ξυλοδαρμών δημοσιογράφων αλλά και ξυλοδαρμοί διαιτητών.

Ο φάκελος με τα 200 ονόματα των χούλιγκαν που παραδόθηκε στον Άρειο Πάγο ερευνάται υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω.

Πάντως, προτεραιότητα θα δοθεί στην διερεύνηση των σοβαρών επεισοδίων στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των οποίων δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και οι γιατροί να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θεωρείται αρκετά πιθανόν ανάμεσα στους 200 «στόχους» να συγκαταλέγονται και οι καθοδηγητές της επίθεσης στου Ρέντη, που φέρονται να εξόπλισαν τον 18χρονο με τη ναυτική φωτοβολίδα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ