Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας: “Ο έλεγχος πρακτικά έχει χαθεί” στις φυλακές Αυλώνα – Πώς έγιναν τα επεισόδια

Λεπτομέρειες για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα, γνωστοποιεί η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωση που τιτλοφορείται “Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη” και όπου, μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται ότι στις εν λόγω φυλακές “η κατάσταση καιρό τώρα έχει εξοκείλει και πρακτικά έχει χαθεί ο έλεγχος”.

Όπως αναφέρει η ΟΣΥΕ “αυτή ακριβώς την κατάσταση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και εχθές το απόγευμα οι λιγοστοί συνάδελφοί μας στην Φυλακή, όπου εντός λίγων λεπτών ολιγάριθμοι κρατούμενοι αφού συνεπλάκησαν, κατέλαβαν τον χώρο του εσωτερικού θυρωρείου, του Υπαρχιφυλακείου και του επισκεπτηρίου συνηγόρων, παρουσία μάλιστα δύο δικηγόρων, οι οποίοι έντρομοι παρακολουθούσαν τα επεισόδια. Το αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός στο κεφάλι ενός συναδέλφου διοικητικού υπαλλήλου με καδρόνι που εξφενδόνησαν κρατούμενοι, ένας ακόμη συνάδελφος υπαρχιφύλακας βάρδιας τραυματίστηκε στα χέρια και στο σώμα από το ξύλο που έφαγε στην προσπάθειά του να προστατεύσει έναν κρατούμενο, ο οποίος γρονθοκοπείτο ανηλεώς από την άλλη ομάδα κρατουμένων, ενώ ένας ακόμη υπαρχιφύλακας που έσπευσε προς βοήθεια στα επεισόδια τραυματίστηκε και αυτός στο χέρι. Εξυπακούεται ότι υπήρξαν μικροτραυματισμοί κρατουμένων, καθώς και υλικές ζημιές”.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει πως “η ανυπαρξία διοίκησης της Φυλακής, η υποστελέχωση του προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, αλλά κυρίως του φυλακτικού προσωπικού, οι ομαδοποιήσεις κρατουμένων, σε συνδυασμό με τις παλαιωμένες εγκαταστάσεις έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό και εντελώς επικίνδυνο κλίμα μέσα στην Φυλακή”.

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως “η αλλαγή της ταμπέλας του Υπουργείου στο οποίο υπαγόμαστε, δεν αρκεί για να επέλθει η τάξη και η ηρεμία στα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας. Επίσης αλλαγή ερήμην των εργαζομένων δεν γίνεται. Θέλοντας να τηρήσουμε την ιεραρχία ζητήσαμε πτώτα ραντεβού από την κυρία Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Πιστεύαμε πως μετά τις επαφές της με υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες θα συναντιόμασταν και εμείς όπως είχαμε ζητήσει, ώστε να ενημερώσουμε και να προειδοποιήσουμε για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όμως το ραντεβού αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα και δυστυχώς μας πρόλαβαν τα γεγονότα. Ελπίζουμε να μην μας ξαναπρολάβουν” και καταλήγει με την ευχή “για καλή και ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας!”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.