Ομόφυλα ζευγάρια – Η καρκινοπαθής μητέρα στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός μιλά στον ΑΝΤ1: «Μακάρι να προλάβουμε»

«Μακάρι να προλάβουμε» δηλώνει στον ΑΝΤ1 η καρκινοπαθής μητέρα, μέλος ομόφυλης οικογένειας στην οποία αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας για το σχετικό νομοσχέδιο.

Η Κατερίνα Μασουρίδου, η μητέρα που δίνει μάχη με επιθετικό καρκίνο, ελπίζει στην έγκαιρη αλλαγή του νομικού πλαισίου για την ισότητα στον γάμο και τη δυνατότητα αναγνώρισης του παιδιού της από τη σύντροφό της και μη βιολογική μητέρα στη ΛΟΑΤΚΙ οικογένειά τους καθώς σε ενδεχόμενο θανάτου της η 4χρονη κορούλα τους θα μείνει χωρίς κηδεμόνα και άρα θα αποφασίσει η Πολιτεία για εκείνη.

«Όντως είμαστε σε μία φάση τώρα που προσπαθούμε να δούμε αν έχω μετάσταση. Μακάρι να προλάβουμε, να γίνει δηλαδή όντως κάτι. Μακάρι να γίνει έγκαιρα. Μακάρι δηλαδή να βοηθήσει και εμάς που καιγόμαστε σχετικά άμεσα αλλά και όλους, όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια. Και όλα τα υπόλοιπα παιδιά βασικά, να μην μείνουν στον “αέρα”», δηλώνει η ίδια στον ΑΝΤ1.

Όταν η Κατερίνα ήταν έγκυος, εκείνη και η σύντροφός της σύναψαν σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο όμως δεν αναγνωρίζεται ως γονέας η μη βιολογική μητέρα και έτσι η κόρη τους για την ελληνική Πολιτεία φαίνεται ως παιδί μονογονεϊκής οικογένειας. Αν η Κατερίνα «φύγει» τότε η μη βιολογική μητέρα δεν μπορεί να την αναλάβει και την τύχη του παιδιού θα αναλάβει η Πολιτεία.

«Γραφειοκρατικά δεν υπάρχει λύση. Η μόνη λύση είναι αν περάσει η αναγνώριση, αν μπορέσει δηλαδή η Νικολέττα να αναγνωριστεί ως γονέας του παιδιού γιατί είναι! Απλά να μπορέσει να αναγνωριστεί», επισημαίνει στον ΑΝΤ1 η Κατερίνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ