Όμικρον 2: Όλα όσα γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή

Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ή παραλλαγή Όμικρον 2 ρωτήθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία.

“Από την αρχή, από τις αρχές Δεκεμβρίου, μπορείτε να το ψάξετε κιόλας, υπάρχει και δημοσίευμα του Guardian, έχει αναφερθεί ότι η «Όμικρον» έχει δυο κλάδους.

Ο ένας από τους δυο κλάδους, τον ονομάσαμε και stealth, «κρυφό κλάδο», επειδή έχει μια μετάλλαξη στην θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιούμε για την ανίχνευσή του. Φαίνεται, λοιπόν, ότι μάλλον στην Νορβηγία αυτός ο κλάδος έχει επεκταθεί. Ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες. Το κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι είναι πιο μεταδοτικό είναι ακόμα νωρίς να το πούμε γιατί δεν το έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Και μπορεί τυχαία ο ένας κλάδος να επεκταθεί στην μια χώρα και τυχαία σε κάποια άλλη χώρα να δημιουργήσει μια επέκταση” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας.

Γκίκας Μαγιορκίνης

“Δεν έχουμε αναφορές αυτής της υποπαραλλαγής προς το παρόν στην Ελλάδα και δεν φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του ενός κλάδου και του άλλου όσον αφορά, ας πούμε, την νοσηρότητα ή την μεταδοτικότητα. Ακόμα είναι νωρίς. Αλλά το ξέρουμε από τις αρχές Δεκεμβρίου” τόνισε ο Γκίγκας Μαγιορκίνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ