Όλοι μπορούμε να τον θαυμάσουμε

Σε μια ξεχωριστή αίθουσα, όπως άλλωστε του αρμόζει, ο αρχαιότερος γνωστός αστρονομικός και ημερολογιακός μηχανικός υπολογιστής, ο Μηχανισμός του ναυαγίου, αποκαλύπτεται μέσα από τα κύρια θραύσματα της μόνιμης συλλογής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και τα πολλά μικρότερα, που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στις αποθήκες του.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, αλλά και η αδιαμφισβήτητη επιστημονική του αξία, ξεδιπλώνονται μέσα από μια τρισδιάστατη προβολή, με τις μελέτες και τις προσομοιώσεις του, καθώς και από τα ομοιώματα και τις πληροφορίες για τις σύγχρονες κατασκευές, που εμπνεύστηκαν από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Ίσως όμως περισσότερο και από τα παραπάνω, εκείνο που εντυπωσιάζει στην έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τον διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Νικόλαο Καλτσά, είναι ότι από αύριο (7:00 μμ) -για πρώτη φορά- όλες οι αρχαιότητες του αρχαίου συμβάντος εκτίθενται μαζί στο σύνολό τους. Πολλές μάλιστα δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί στο κοινό.

Η έκθεση με τα 378 ευρήματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων θα συνεχιστεί έως το τέλος Απριλίου 2013.      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ