“Όλα… για το κύπελλο”

“Διίστανται οι απόψεις για το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας από τον οίκο KRISTI. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό” για να γυρίσει το κύπελλο του Σπύρου Λούη στην πατρίδα μας, δήλωσε στο metrogreece.gr  ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. 

 

“Είχαμε δύο τρόπους να ζητήσουμε βοήθεια, ο πρώτος από τους Έλληνες πολίτες και ο δεύτερος από την κοινότητα των επιχειρηματιών. Και οι δύο πλευρές ανταποκρίθηκαν με τα ποσά που μπορούσαν. Ωστόσο έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και ο  όμιλος Λάτση, που πρόσφερε το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου το ιερό κειμήλιο να γυρίσει στην χώρα μας. Δεν ξέρω σήμερα θα δούμε αν είναι αρκετοί οι μνηστήρες  που θα κάνουν πρόταση. Εμείς είμαστε σε online σύνδεση και περιμένουμε τα αποτελέσματα” συμπληρώνει ο κ.Πατούλης.

 

“Θα μπορούσαμε όλα αυτά να τα είχαμε αποφύγει. Έπρεπε να είχαμε κάνει ανάκληση του κειμηλίου στην αγορά, όπως ζητήσαμε από τον Υπουργό Πολιτισμού τον κ.Γερουλάνο. Αργήσαμε όμως και τώρα πέσαμε στα δίχτυα της εμπορευματοποίησης. Πρέπει να σας πω ότι αν είχε γίνει αυτό θα είχαμε πάρει τώρα το κειμήλιο  και θα είχαμε πληρώσει μόνο ένα μικρό πέναλτι  μέσω ΟΠΑΠ…δυστυχώς φάνηκε σαν να μην ενδιαφερόμαστε για την ιστορία μας. Τώρα πρέπει να δώσουμε αρκετά χρήματα αφού δεν είναι μόνο το ποσό της δημοπρατηθέν τιμής αλλά και το ΦΠΑ και ότι άλλο ποσό ζητηθεί. Σήμερα πάντως θα ξέρουμε που θα καταλήξει το συμβολικό κειμήλιο…πάντως σας ξαναλέω, οι απόψεις διίστανται”, ολοκληρώνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου.  

 

Πηγή: metrogreece.gr

   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ