Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Συνωστισμός και ουρές κατά την επιστροφή των φοιτητών – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Επέστρεψαν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια και στη δια ζώσης διδασκαλία έπειτα από 19 μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις όμως παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού. Τόσο μέσα στα αμφιθέατρα, όσο και στις… ουρές που δημιουργήθηκαν κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και των rapid test.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του enikos.gr, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο αύλειος χώρος γέμισε από νωρίς το πρωί με φοιτητές, οι οποίοι βρήκαν ξανά τις παρέες τους, ενώ ταυτόχρονα οι πρωτοετείς αναζητούσαν τις αίθουσες όπου θα γίνουν τα μαθήματα.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο- φοιτητές

Ουρές σχηματίστηκαν όμως, και στις εισόδους του Πανεπιστημίου κατά τους ελέγχους των πιστοποιητικών ή των αποτελεσμάτων των rapid test, με πολλούς φοιτητές να περιμένουν υπομονετικά και προσπαθώντας να κρατήσουν τις απαιτούμενες αποστάσεις, όσο αυτό βέβαια ήταν εφικτό. Οι περισσότεροι δε, φορούσαν κανονικά τις μάσκες.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο-ουρές-κορονοϊός

Αλλά και μέσα στα αμφιθέατρα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, υπήρχαν πολλά άτομα.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο-κορονοϊός

Όπως επισημαίνουν βέβαια οι αρμόδιοι, ήταν η πρώτη ημέρα έπειτα από καιρό για δια ζώσης διδασκαλία και επί της ουσίας επρόκειτο για ένα πρώτο τεστ ως προς την εφαρμογή των μέτρων.

Γι’ αυτό και αναμένουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις για την ακόμη πιο εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και εκτιμούν ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Σημειώνεται πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων εν μέσω κορονοϊού αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως «το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, ή να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό δύο φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη».

Παράλληλα, η ΚΥΑ ορίζει πως «η εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ που αφορά στη διδασκαλία μαθημάτων υποχρεωτικών, υποχρεωτικής επιλογής ή ελεύθερης επιλογής), σεμιναρίων εργαστηρίων και κλινικών ή πρακτικών ασκήσεων στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών κάθε κύκλου πραγματοποιείται με διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών (σε ποσοστό 100%) και στην μέγιστη πληρότητα των αιθουσών και σύμφωνα με τα οριζόμενα στον εγκεκριμένο κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών».

Τα νέα πρωτόκολλα αφορούν στη διεξαγωγή κάθε μορφής εκπαιδευτικής διαδικασίας α’, β’ και γ’ κύκλου σπουδών των ΑΕΙ του χειμερινού εξαμήνου 2021-22.

Ήδη πάντως σε κάποια Πανεπιστήμια προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού ορίστηκε οι παραδόσεις να γίνονται με μισάωρο διάλειμμα ώστε να αερίζονται τα αμφιθέατρα και να απολυμαίνεται η αίθουσα, έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον αίθουσες, ενώ δεν αποκλείεται και διδασκαλία το Σάββατο, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ