Οίκοι ανοχής: Οι 10 εντολές του ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία τους – Με μεζούρα και χρονόμετρο

Ο ΕΟΔΥ κάνει αυστηρές συστάσεις στους οίκους ανοχής για την διασφάλιση της υγείας τόσο των εργαζόμενων όσο και των πελατών που θα πρέπει να ξεχάσουν πολλές παλιές συνήθειες. Στα μέτρα που υπάρχουν στον δεκάλογο του ΕΟΔΥ περιλαμβάνονται η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μασκών αλλά και η τήρηση αρχείου πελατών για την ιχνηλάτηση πιθανού κρούσματος.

Ερωτικές επαφές με αποστάσεις, μάσκες και χρονόμετρο προβλέπει για τους οίκους ανοχής το σχέδιο του ΕΟΔΥ. Οι πελάτες για ευνόητους λόγους δεν σχολιάζουν στην κάμερα όμως συμφωνούν με τις εργαζόμενες που λένε πως κάποια από τα μέτρα του ΕΟΔΥ δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

H Πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος σημειώνει: «Είναι αστεία, γιατί να σου πω κάτι; Στο μεταξουργείο που η μεγάλη πλειάδα των πελατών είναι ξένοι ποιος θα δώσει ταυτότητα και ΑΦΜ; Έχουν κατ΄ αρχήν; Όποιος ασκεί το επάγγελμα αυτό να ενημερώνεται για την υγιεινή του και να προστατεύεται απλά»

Συστάσεις ΕΟΔΥ: Να αποφεύγεται η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, οι χειραψίες και η επαφή πάνω από 15 λεπτά

Οι δέκα εντολές του ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής έχουν απαγορεύσεις και οδηγίες για ασφαλείς επαφές. Κόκκινο φανάρι ανάβει για κάθε περιττή επαφή, όπως οι χειραψίες, τις ταυτόχρονες συνευρέσεις με δυο ή περισσότερους πελάτες, η κατά πρόσωπο επαφή σε απόσταση μικρότερη των 60 εκατοστών, η χρήση τροφίμων και η εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη για περισσότερο από 15 λεπτά.

Ο Θάνος Ασκητής θα πει πως τα μέτρα είναι στην σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν μπορούν πρακτικά να εφαρμοστούν. «Τα μέτρα έχουν μία λογική αλλά δεν θα είναι εφικτά γιατί δεν υπάρχει επαφή κατά την διάρκεια της επαφής».

Ο ΕΟΔΥ Παράλληλα συνιστά στους εργαζόμενους στην βιομηχανία του σεξ να εντάξουν την χρήση μάσκας ως ένα είδος ερωτικού παιχνιδιού, να προτρέπουν την πληρωμή με ανέπαφη συναλλαγή, και να κρατούν τα μικρά ονόματα και τα τηλεφωνά των πελατών.

«Πράσινο φως» για ασφαλείς επαφές

-Συνίσταται χρήση μάσκας.

-Πληρωμή με ανέπαφη συναλλαγή.

-Βιβλίο πελατών με μικρό όνομα και τηλέφωνο.

«Ναι» στα μέτρα υγιεινής, όχι «στο φακέλωμα»

Τα μέτρα υγιεινής τα εφαρμόζουμε έτσι και αλλιώς θα πει μία από τις γνωστότερες πανελλαδικά ιδιοκτήτριες μιας τέτοιας επιχείρησης, αλλά θα επισημάνει πως η τήρηση αρχείου είναι αδύνατη και το πλαστικό χρήμα προβληματικό.

Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής σημειώνει: «Την κάρτα μπορεί να την πάρει και η γυναίκα σου και να πάει να ψωνίσει και να δει ότι πήγες και στον οίκο ανοχής και ότι πλήρωσες. Δεν μπορώ εγώ να γίνω αντροχωρίστρα. Δεν μπορώ τώρα να καταγράψω τον πελάτη έτσι και αλλιώς εμείς είμαστε μικρή κοινωνία. Μάσκες θα φοράμε τώρα»

Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ο ΕΟΔΥ συνιστά τα στοιχεία επικοινωνίας να κρατούνται σε σφραγισμένο φάκελο και να καταστρέφονται μετά από έναν μήνα.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ